Политика и процес на рекламации

Секогаш се трудиме сè да биде во најдобар ред, но понекогаш се случува дури и покрај најдобрите намери и нашите сопствени напори, работите да тргнат наопаку. Понекогаш одговорноста е на наша страна, понекогаш одговорноста е на трето лице – но секако не сакаме некој од потрошувачите да биде незадоволен од кој било производ или услуга на страницата Lussuria.mk.

Poenta našeg postojanja je
da uživaš u našem seksi vešu!

Mi smo entuzijasti za seksi ženski donji veš. Obožavamo čipku, haltere, čarape, zavodljivu seksi crnu mrežicu. Mi ne prodajemo ženski donji veš – mi omogućavamo ženama da se osećaju moćnije nego ikad!

Ako ti se ne sviđa kako se osećaš kada obučeš naš ženski donji veš – vrati nam ga! Ne treba da nosiš ono što te ne čini srećnom, …pa čak po našem pravilu ono što te ne čini da se osećaš fantastično u tome!

Ako ti se jednostavno ne svidi naš seksi donji veš, samo nam javi i vrati ga – vratićemo ti novac!

Имате право на рекламација
за каква било основана несовршеност!

Без разлика дали се работи за испорака на погрешен производ или големина, или се работи за испорака на оштетен производ или пакување – имаш право да поднесеш рекламација.

Според Законот за заштита на потрошувачите, имаш право да направиш рекламација 2 години од датумот на купување. Продавачот има законска обврска да одговори на твојата рекламација во рок од 8 дена. Секоја рекламација мора да биде испроцесирана во согласност со законот. На крај, купувачот мора да биде информиран за резултатот на рекламацијата, односно дали рекламацијата е прифатена или одбиена.

Во случај на рекламација, те молам да не искотактирашпо е-пошта, а ние ќе ја продолжиме комуникацијата во писмена форма. Наведи го бројот на нарачката во насловот на е-поштата и опиши го проблемот во текстот и евентуално прикачи слика. Колку повеќе информации – толку подобро, бидејќи полесно ќе дојдеме до правично решение.

Дали рекламацијата и замената
се иста работа?

Свесни сме дека многу луѓе ги мешаат рекламацијата со враќање и замена на производите, но тоа не е исто. Рекламација се случува ако е причина за твое незадоволство, несовршеност на производот или грешка во обезбедувањето на услугата.

Замената или враќањето на парите исто така може да се случи без оглед на овие причини – кога едноставно во рок од 15 дена ќе сфатиш дека иако производот е совршен, од која било причина повеќе не сакаш да го чуваш. За повеќе информации за замена и враќање на производи од страницата Lussuria.mk – прочитај ја нашата статија Размена и враќање на роба.